4
#tibilimo aneb limonády z vodního kefíru

Postup: Začněte I. fermentací, která potrvá 48 hodin. 1. Do velké skleněné uzavíratelné nádoby dejte tibi. TIP: Používám tyhle dvoulitrový z IKEA. A nebojte se kovových předmětů, klidně na přenos krystalů použijte lžíci. Krátký styk s kovem na breberky ... Více

17.5.2019 11:13:59 (3 dny, 10 hodin a 23 minut)

0
Rebarborovo-jahodový mřížkový koláč s meduňkou

Příprava: Jako první si připravte křehké těsto. Ideálně den předem. Těsto máte zaděláno do 15 minut. Přes noc se vám v lednici parádně proleží a spojí, a ráno se hned můžete pustit do přípravy koláče. :) 1. Do velké mísy prosyjte hladkou ... Více

15.5.2019 21:24:04 (5 dnů a 13 minut)

0
Krémové bryndzoto s koprem

Příprava: 1. Oloupanou cibuli rozpulte a nasekejte na kostičky. 2. Špek a slaninu nakrájejte na plátky, pak na proužky a nakonec taky na kostičky a na pánvičce je na mírném stupni vypečte do křupava. Potrvá to asi 20 minut, během kterých můžete pracovat na ... Více

13.5.2019 16:14:21 (7 dnů, 5 hodin a 22 minut)

0
Garides bez saganaki

Příprava: 1. Oloupanou cibuli rozkrojte na půl a nakrájejte ji na drobno, a česnek jakbysmet. 2. Rajčata rozpulte, vyřízněte jim tvrdý klínek po šťopce a nakrájejte na kostičky. 3. Papriky nakrájejte zešikma na tenká kolečka. 4. Čerstvou mátu a petrželku ... Více

26.4.2019 14:17:25 (24 dnů, 7 hodin a 19 minut)

2
Celozrnná jablečná bábovka z černého piva

Příprava: Vejce, máslo a kefír si vyndejte z lednice ideálně 30 minut před přípravou receptu, ať nemáte suroviny příliš vychlazené a dobře se vám s nimi pracuje. 1. Vymažte si a vysypte bábovkovou formu. Pokud nebudete používat pečicí program na ... Více

19.4.2019 14:42:44 (31 dnů, 6 hodin a 54 minut)

0
Pórkový krém s hlívou ústřičnou, řeřichou a konopným semínkem

Příprava: 1. Omytý pórek nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. 2. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na menší kostky. 3. Hlívu nakrájejte na menší kousky. Postup: 1. Rozehřejte přepuštěné máslo a opečte na něm pór. Trochu ho připečte, aby měl krém ... Více

13.4.2019 19:20:54 (37 dnů, 2 hodiny a 16 minut)

0
Íránský hummus

Příprava: Jako první si připravte hummus. Pro detailnější popis, jak na krémovej hummus se jukněte do úvodu receptu na avokádové lodičky. 1. Uvařenou/sterilovanou cizrnu dejte do mixovací nádoby. 2. Přilijte k ní olivový olej, vodu a citronovou šťávu. Přidejte ... Více

3.4.2019 17:36:14 (47 dnů a 4 hodiny )

0
Jablíčkový nepečený dort

Příprava: 1. Omyjte si jablíčka, rozčtvrťte je a vyřízněte jádřinec. Pak je rozkrájejte na menší kousky – čím větší jste pažouti, tím menší kousky krájejte – :), které se rychleji a lépe rozvaří, a zalijte je citronovou šťávou z cca jednoho ... Více

29.3.2019 17:04:37 (52 dnů, 3 hodiny a 32 minut)

57
French-vánočka-toast

Příprava: 1. Nakrájejte vánočku na stejně velké plátky (5 ks). TIP: Místo vánočky můžete použít třeba velikonoční mazanec nebo (domácí) toustový chléb, i když s ním už to bude asi docela nuda. 2. Vyšlehejte vejce a přidejte k němu sůl ... Více

27.3.2019 01:52:28 (54 dnů, 18 hodin a 44 minut)

27
Australské vafle

Příprava: 1. Smíchejte všechny suché ingredience kromě cukru dohromady. 2. Rozpusťte si přepuštěné máslo. 3. Oddělte žloutky od bílků a ty v robotu vyšlehejte do hladkého a kyprého sněhu. 4. Žloutky s cukrem šlehejte ručně metličkou do pěny, tak dlouho, ... Více

6.3.2019 15:28:50 (75 dnů, 5 hodin a 8 minut)

96
Tvarohový dort s meruňkami

Příprava: 1. Zaktivujte si želatinu. Všechny plátky ponořte do misky se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Zabere to asi 10 minut. 2. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, aby se pak dort z formy lépe vyndaval. Na dno stačí potravinová folie. Dort ... Více

28.2.2019 17:14:35 (81 dnů, 3 hodiny a 22 minut)

1
Do Jeruzaléma a zase zpátky

Tenhle cestopis je pro mě trošku speciální. Psala jsem ho totiž pro vánoční (prosinec 2017) číslo časopisu F.O.O.D., a tak děkuju Darince Křivánkový, za tuhle krásnou a milou příležitost! Protože se toho ale na papír přece jen dá dostat míň než na ty internety, ... Více

24.2.2019 22:45:25 (84 dnů, 21 hodin a 51 minut)

0
Kokosalko

Postup: 1. Kokosové mléko nalijte do rendlíčku a případně oslaďte. 2. Svařujte do požadované konzistence na mírném ohni cca hodinu a půl. TIP: Do kokosalka můžete použít místo cukru klidně svůj oblíbený sirup (já ráda třeba javorový, akorát ten vám salko ... Více

7.2.2019 12:29:46 (102 dnů, 8 hodin a 7 minut)

0
Celerovo-bramborový krém

Příprava: 1. Oloupejte cibuli, celer i brambory a vše nakrájejte na stejně malé kostičky. 2. Oloupejte česnek, vyjměte mu vnitřní klíček a nasekejte ho nadrobno. 3. Připravte si jednoduchou salsu verde (klidně z mražený petrželky) a chlebový krutony ... Více

31.1.2019 10:58:48 (109 dnů, 9 hodin a 38 minut)

0
Kurz vaření: Pozdravy z Vietnamu

... Více

4.1.2019 16:30:13 (136 dnů, 4 hodiny a 6 minut)

0
Pun-č!

Příprava: 1. Uvařte si horkou vodu a zalijte čaj. Nechte ho louhovat asi 3 minuty přiklopený poklicí, aby zbytečně nevychladl. 2. Višňový likér rozdělte a rozlijte do sklenic, rozřízněte marakuju a do každé sklenice vydlabejte půlku. Dobře promíchejte spolu ... Více

30.12.2018 22:26:36 (140 dnů, 22 hodin a 10 minut)

0
Těstoviny s růžičkovou kapustou a ořechy

Příprava: 1. Pro rychlejší přípravu si uvařte horkou vodu v rychlovarné konvici. 2. Očištěnou růžičkovou kapustu opláchněte pod vlažnou vodou. 3. Nalámejte si ořechy na menší kousky a opečte do zlatova (cca 4 minuty). Jakmile se ořechy rozvoní, přidejte ... Více

28.12.2018 16:22:08 (143 dnů, 4 hodiny a 14 minut)

0
Deník od protinožců #1: Objevujeme Sydney

Ale my jsme to nevzdali! :)) A letos jsme ty letenky a všechno koupili a zařídili znovu. A taky si řekli, že kdo se bojí nesmí do lesa… a proto jsem Jaryho pro jistotu asi tak měsíc před odletem zamkla doma, a zatrhla mu veškerý (sportovní) ... Více

28.10.2018 07:21:12 (204 dnů, 13 hodin a 15 minut)